ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
|
4917-08
22/07/2011
|
בפני השופט:
ריבה שרון
|
- נגד - |
התובע:
וז וקסברג
|
הנתבע:
1. הראל חברה לביטוח בע"מ 2. צמח צוריאל צלח
|
|
החלטה
הצדדים הגישו תחשיבי נזק. קראתים בעיון רב, בחנתי את חוו"ד המומחים. שוכנעתי בשלב זה כי מדובר בצעיר שהיה בעל פוטנציאל רב להצלחה מקצועית ולהשתכרות גבוהה. שוכנעתי גם שמדובר באדם העושה כל שניתן, במשקפי האשם הסביר ומעבר לכך, להתקדם בחייו, חרף מומו ומגבלותיו האובייקטיביות. התחשבתי בעברו, במעשיו בהווה, בגילו, בכך שלו מימש את תכניותיו בריאליות ללימודי רפואה או הנדסת חשמל ומחשבים- ממילא היה צפוי לתק' של השתכרות סטודנטיאלית ולאחריה- של שכר נמוך מכפי הפוטנציאל המתבקש, בנתוניו. נתתי את הדעת לכל טענה וטענה שהועלתה על ידי הצדדים ולעניינים נוספים שיש לתת עליהם את הדעת, בראי המצוי בפני כרגע, בתיק מסוג זה.
על יסוד כל אלה, ולצרכי פשרה בלבד- הצעתי לצדדים הינה לסיים את התיק בפשרה כנגד פיצוי לתובע בסך של 1,825,000 ₪. מסכום זה ינוכו ת"ת, ככל ששולמו, וליתרה יווספו שכ"ט עו"ד בשיעור המקובל והוצאות משפט.
הצעתי אינה מפורטת וסבורני כי מוטב כך- בשלב זה. היא אינה מחייבת את מי מבעלי הדין או את בית-המשפט והיא יכולה להוות בסיס למשא ומתן בין הצדדים. עם זאת, היא גובשה לאחר מחשבה מרובה ועיבוד יסודי של המצוי בפני בשלב זה ויש בה לטעמי כדי להוות קניית סיכונים וסיכויים הדדית הנכונה לשלב זה של הדיון, הגם שאינה משקפת את מלוא הסיכונים והסיכויים.
הצדדים מוזמנים לבוא בדברים, למצות הדברות ולהודיעני את תוצאותיה בהודעה משותפת שתוגש ע"י ב"כ התובע, עד לא יאוחר מיום 25/9/11.
באם התיק לא יסתיים- יוגשו תצהירים: התובע- עד ליום 4/12/10, הנתבעת- עד ליום 26/1/12.
ק.מ- יתקיים ביום 22/2/12 בשעה 10:00, בנוכחות התובע ונציג מוסמך של הנתבעת המטפל בתיק.
בהצלחה. פגרה נעימה.
המזכירות תואיל לשלוח את הצעתי לב"כ הצדדים ולרשום ת.פ. ליום 5/10/11.
ניתנה היום, כ' תמוז תשע"א, 22 יולי 2011, בהעדר הצדדים.